Nieuw bij de VVV: clinic klootschieten op maandag en woensdag

22 juni 2017

Ervaar wat het klootschieten in Twente betekent. Deze clinic is bedoeld om kennis te maken met dit eeuwenoude typisch Twentse spel.

Een ervaren klootschieter geeft uitleg over het ontstaan en de spelregels, waarna het geleerde in de praktijk kan worden gebracht. Een kloot is een houten bal, verzwaard met lood en het is de bedoeling om deze op een klootschietbaan van gras en/of zand zo ver mogelijk weg te gooien. Deze sport kan individueel worden beoefend, maar gebeurt meestal in teamverband, waarbij van tevoren wordt afgesproken hoeveel beurten ieder krijgt. Het team dat de kloot het einde van het parcours in zo min mogelijk worpen heeft gegooid is de winnaar.

Deze clinic wordt elke maandag- en woensdagmiddag in de maanden juni t/m augustus om 14.30 uur gegeven. Deze activiteit vindt plaats op het Kolkersveld, een prachtig natuurterrein tussen Losser en Overdinkel.

De kosten zijn 5 euro per persoon en is inclusief: deskundige begeleiding, spelmateriaal en twee consumpties.

Voor deze activiteit dient u zich aan te aanmelden, ook geschikt voor (kleine) groepen. Reserveren bij de VVV in De Lutte en Losser. Tel: 0541-551160/053-5362013. Hier dient u ook uw ticket af te halen.